Συχνές Ερωτήσεις

FAQ-Βοήθεια

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΕΡΩΤΗΣΗΤι κουφώματα να διαλέξω , Συνθετικά ή Αλουμινίου ;

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή αν πρώτα δεν ξεκαθαρίσουμε δύο παράγοντες :

i) Τις προδιαγραφές
ii) Τις ανάγκες σας

Οι προδιαγραφές των υλικών που συνθέτουν ένα δομικό στοιχείο ορίζουν τον τρόπο κατασκευής , τις συνθήκες χρήσης και τελικά τα όρια αντοχής. Η συνήθης δικαιολογία περί αστοχίας υλικού είναι η εύκολη δικαιολογία. Ανάλογα με τα χρήματα που θα διαθέσετε, το χρώμα που θα επιλέξετε, ένας πωλητής θα σας βοηθήσει να διαλέξετε τα συνθετικά κουφώματα ή τα κούφωματα αλουμινίου που καλύπτουν τις ανάγκες σας.
Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε έναν επαγγελματία, ώστε να είστε σίγουροι για την άριστη τοποθέτηση των κουφωμάτων…και να ζητήσετε πληροφορίες για την εγγύηση που θα σας καλύπτει για τα επόμενα χρόνια.

ΕΡΩΤΗΣΗ:  Τι συντήρηση χρειάζονται τα κουφώματα ;

Στα κουφώματα αλουμινίου ή PVC πρέπει να γίνεται περιοδική λίπανση των μηχανισμών και γενικά των κινητών μεταλλικών εξαρτημάτων. Πιο αναλυτικά στα ανοιγόμενα κουφώματα πρέπει να λιπαίνονται οι μεντεσέδες, οι σπανιολέτες, τα ψαλίδια ανάκλισης ή συνολικά ο περιμετρικός μηχανισμός κλειδώματος. Στα συρόμενα πρέπει να λιπαίνεται η κλειδαριά και τα ράουλα κύλισης. Η λίπανση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον ανά τριετία. Καλό είναι να χρησιμοποιούνται λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε πόσες μέρες γίνεται η αντικατάσταση των κουφωμάτων σε μία οικία;

Σε ένα φυσιολογικό σπίτι η αντικατάσταση δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 6-8 ώρες. Αν το σπίτι είναι πολύ μεγάλο θα χρησιμοποιηθούν οι αντίστοιχοι τεχνίτες ώστε να τελειώσει η αντικατάσταση σε μία ημέρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι είναι ο ενεργειακός υαλοπίνακας;

Ενεργειακό γυαλί νέας γενιάς είναι ένα διάφανο γυαλί, το οποίο έχει επίστρωση μικροσκοπικών μεταλλικών οξειδίων στη μία του πλευρά. Αυτή η επίστρωση δεν επιτρέπει τη μεταφορά θερμότητας από τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο ή και αντίστροφα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσο αντέχουν τα υλικά κατασκευής των κουφωμάτων στις καιρικές συνθήκες;

Οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή συνθετικών κουφωμάτων είναι οι πλέον ιδανικές, καθώς η επιλογή τους προκύπτει ως αποτέλεσμα έρευνας. Η ALU-SYN μελετά ποικίλους παράγοντες όπως είναι οι μεσογειακές κλιματολογικές συνθήκες και ειδικότερα οι αντιθέσεις των θερμοκρασιών του χειμώνα και του καλοκαιριού, η μεγάλη ακτινοβολία του ήλιου και πλήθος άλλων για την κατασκευή των τελικών προϊόντων της. Υπογραφή αντοχής και ποιότητας σε κάθε κίνηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί σε διάφορες περιόδους στα παράθυρα εμφανίζεται μούχλα ;

Όταν δεν υπάρχει σωστός αερισμός του εσωτερικού χώρου, τότε αυξάνεται η υγρασία του αέρα, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι εχθρός των τοίχων και φίλος της μούχλας και του μύκητα.Εκτός του συχνότερου αερισμού των εσωτερικών χώρων , αξίζει να αναφέρουμε ότι με κατάλληλα πηχάκια στο κούφωμα , δημιουργείτε ένας τεχνητός μικροεξαερισμός.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί τα παράθυρα γεμίζουν υδρατμούς;

Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται συνήθως τη χειμερινή περίοδο, ιδιαίτερα στο λουτρό και την κουζίνα όπου η υγρασία του αέρα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα (πλύσιμο, μαγείρεμα κ.ά.). Αυτό συμβαίνει επειδή ο υγρός, θερμός αέρας που έρχεται σε επαφή με την κρύα γυάλινη επιφάνεια ψύχεται, και οι υδρατμοί του αέρα υγροποιούνται και κυλούν στον παγωμένο υαλοπίνακα.